2018. augusztus 19. vasárnap - Huba napja
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Belépés
Emlékezz rám

 

 

 

Hegyvidéki védelem

 

HipernetSuli

 

Általános iskola felvételi  

rajz

Iskolai körzetek

 

Kedves Érdeklődők!

Sok szeretettel várjuk Iskolánk iránt érdeklődő nagycsoportosokat és szüleiket alábbi programjainkra:

2017. szeptember 29.  (péntek) 10:00 - 11:00:
Mese-nap

2017. november 8. (szerda) 16:00-tól
Márton-napi lampion készítés és felvonulás

2017. december 8. (péntek)
8:00 – 9:00-ig
Luca-napi kézműves óra
14:00-tól
Luca-napi vásár

2018. február 21. (szerda) 8:00 – 10:00
Természettudományos Nap (Varázsmatek, Sakkpalota, kísérletezés)

2018. március 23. (péntek) 14:00-tól
Tavaszi Játszóház

2018. március 27. (kedd) 8:00-tól
Bemutató órák (matematika, környezetismeret, angol, néptánc)

 

Iskolánk egyéb, alsó tagozatosainkat érintő programjáról honlapunk "Információk" menüpontja alatt lévő "Tanév rendjéből" tájékozódhatnak. Bár ezek nem tartoznak Nyílt napi programjaink közé, iskolánk kapuja mindig nyitva áll, így ezeken a rendezvényeken is szívesen látjuk az érdeklődőket. Kérjük azonban, hogy érkezési szándékukat előre jelezzék, hogy az esetleges változásokról tájékoztatni tudjuk Önöket!

Iskolánk a Sas-hegyen, jó levegőjű, csendes, nyugalmat sugárzó, autóval, gyalog és a 8-as autóbusszal könnyen megközelíthető helyen található. Hatalmas zöld terület, park veszi körül, sportpályákkal, korszerű játszótérrel.
Iskolánkban felmenő rendszerben, 1-4. osztályig egy tanító és délután, a napköziben egy délutános tanító foglalkozik a gyerekekkel. Az angol és informatika órákat szaktanárok tartják. A kisgyermekek életében, pszichikai fejlődésében meghatározó szerepe van az iskolában eltöltött első négy évnek. Fokozott törődéssel és figyelemmel vezetjük be az elsősöket az iskolai életbe. A tantárgyak oktatása kötetlenül és komplexen alkalmazkodik a gyermekek érettségéhez, biztosítva az egyéni haladást. Második osztály félévig az osztálytanítók részletes szöveges értékelést adnak tanítványaik fejlődéséről és tárgyi tudásáról. Év végén és a harmadik, negyedik évfolyamon öt érdemjeggyel osztályozunk.
A délelőtti ismeretszerzés megerősítése a napköziben történik. Hagyománya van a kézműves foglalkozásoknak, a szüreti mulatságnak, a Márton-napi lampionos felvonulásnak, az adventi koszorúkészítésnek, a Luca-napi vásárnak, a sportbajnokságoknak. A napi levegőzést tágas kertünk, a napi étkezést pedig helyi konyhánk és büfénk biztosítja, ahol a liszt-érzékeny és allergiás gyerekekre is odafigyelnek
2017-2018-as tanévben két angol-néptánc orientációjú első osztályt indítunk, s az órarendbe építjük be a Sakkpalota programot.

Az angol nyelv oktatása 1. osztályban kezdődik csoportbontásban, játékos formában, a 4. osztályosok pedig már heti három órában tanulják a nyelvet.
néptánc-oktatás alsó tagozatban órarendünkbe illeszkedik, diákjaink tagjai lehetnek a Csillagszemű Táncegyüttes Sashegyi Néptánc Együttesének.

Tanrendünkben kiemelt helye van a mindennapi mozgásnaktestnevelésnek, aminek minden feltétele adott. Három tornaterem, szabadtéri sportpályák, télen fedett műfüves focipálya biztosítja a mozgásteret. 
Lehetőségünk van úszni, korcsolyázni, erdei iskolába menni és túrázni, különórák keretében ritmikus gimnasztika-, labdarúgó-, judo-, kosárlabdaedzéseken részt venni. A Duna mellett, Szigetszentmártonban saját nyári táborunk van.
Az informatikával 4. osztálytól ismerkednek a tanulók a jól felszerelt szaktantermekben. A több tízezer kötetes könyvtárunkban saját célra is igénybe vehetik a diákok a számítógépeket.

A kerületi Zeneiskola kihelyezett tagozata lehetőséget nyújt délutánonként a szolfézs- és hangszeres tanulásra.
Érdeklődési körtől függően választhatnak a diákok a szakkörökből, amelyek tananyaga beépül mindennapi életükbe (pl.: matematika, angol nyelvű főző, informatika, tömegsport, kerámia,), és felkészít a tanulmányi versenyekre.
A szakmai munkát fejlesztő- pedagógus, gyógy-testnevelő, logopédus segíti.
Az iskolánkban katolikus, evangélikus és református hitoktatás is folyik s több éves hagyománya van a cserkészéletnek.

Iskolánk Ökoiskola, az Eötvös Loránd Tudományegyetem gyakorlóhelye, és a Semmelweis Egyetem partneriskolája.
Tanulóink összetartozásának külső megjelenése az Arany jelvény és az Arany póló.
Két alapítványunk is segíti szakmai és kulturális programjainkat.

 

 

Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium
1124 Budapest, Meredek utca 1.
Telefon: 1/319-33-78 Fax: 1/310 72 91